Οι ΜΕΛΙSSES θυμούνται και τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη με το «The Honeymoon Song»


September 07, 2021 - 763 views

Μία αναδρομή στη διασκευή τους για το «The Honeymoon Song» έκαναν οι ΜΕΛΙSSES.

Οι MEΛISSES τιμούν τον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών στις 2 Σεπτεμβρίου, κάνοντας μία αναδρομή στη διασκευή που πραγματοποιήσαν μέσα από το ξεχωριστό τους πρίσμα για ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του.

Το «The Honeymoon Song» ακούστηκε πρώτη φορά το 1959 στην ταινία «Honeymoon» («Ταξίδι Του Μέλιτος») από τον Marino Marini, ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε με ελληνικούς στίχους του Νίκου Γκάτσου και τον τίτλο «Αν Θυμηθείς Τ’ Όνειρό Μου».

Το 1963 οι θρυλικοί Beatles ερμήνευσαν το «The Honeymoon Song» στις γνωστές ηχογραφήσεις του BBC που κυκλοφόρησαν σε δίσκο σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα, το 1994.

Οι MEΛΙSSES παρουσίασαν το «The Honeymoon Song» το καλοκαίρι του 2014 στο Ηρώδειο και το χειμώνα του 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των συναυλιών της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής με τίτλο «The Βeatles Tribute Project».

Με δεδομένη την αγάπη τους για το εν λόγω τραγούδι και με σεβασμό στην ιστορία του, οι ΜEΛISSES αποφάσισαν να το ηχογραφήσουν και το να το κυκλοφορήσουν, από την Panik Records, πριν από έξι χρόνια.

Μάλιστα, η αγγλική έκδοση του τραγουδιού δεν είχε διασκευαστεί ποτέ μέχρι τότε από Έλληνα καλλιτέχνη.

«Μεσίστιες οι καρδιές μας για την απώλεια του Μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη», έγραψαν οι ΜΕΛΙSSES στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύοντας ένα απόσπασμα από μία ζωντανή εκτέλεση του «The Honeymoon Song» που είχαν παρουσιάσει παλαιότερα.

«Ο αγαπημένος συνθέτης όμως δεν έφυγε, ήταν, είναι και θα είναι πάντα μαζί μας, μέσα στην τεράστια κληρονομιά που μας άφησε, μέσα στα μεγάλα του τραγούδια που στιγμάτισαν το DNA όλων των Ελλήνων. Χρέος μας να προστατεύσουμε αυτήν την κληρονομιά. Καλό ταξίδι Μεγάλε Δάσκαλε», πρόσθεσε το συγκρότημα.

Ακούστε τη διασκευή του «The Honeymoon Song» από τις ΜΕΛΙSSES:

 

Comments(0)

Log in to comment